Luchtkwaliteit, beter openbaar vervoer en behoud van de open groene polder. Dat zijn het komende jaar de speerpunten van GroenLinks Haarlemmermeer, zo kwamen het bestuur en de fractie tijdens een heidag in het Graanpakhuis in Vijfhuizen overeen. 

Het was de eerste keer dat bestuur en fractie samen een dag aan de strategie voor de komende tijd besteden. We bespraken onder meer elkaars dromen, en elkaars verwachtingen, en keken waar we elkaar konden versterken.

Ook werden drie 'bootjes' geformuleerd, bestaande uit de speerpunten waar we ons de komende tijd op willen richten. Dat, compleet met wat de voortgang daarvan belemmerde, wat juist wind in de zeilen blies, en wie ons daarbij zou kunnen helpen.

Zo kwamen we uit op de bovengenoemde drie speerpunten. Die moeten niet alleen in de raadszaal een vervolg krijgen, maar ook - als het goed is - daarbuiten. Bijvoorbeeld met interessante bijeenkomsten met sprekers van buiten, of met publieksacties of anderszins. Alles om de onderwerpen op de agenda te krijgen, om ze vervolgens in de gemeenteraad ook te kunnen verzilveren.

Over luchtkwaliteit is trouwens ook al het eerste succesje te melden. Mede op ons verzoek komt woensdag 11 december het RIVM naar het gemeentehuis in Hoofddorp, om daar meer te vertellen over de luchtkwaliteit in de polder. Het is een openbare bijeenkomst, dus iedereen is daarbij welkom.