Dit jaar grootser dan andere jaren omdat het dan 150 jaar geleden is dat de slavernij door Nederland daadwerkelijk is afgeschaft. Het is het eindpunt van een maand, waarin ook in onze gemeente op veel plekken aandacht aan de slavernij besteed is en het beginpunt van een heel jaar bezinning en herdenking. Op 2 juli organiseren GroenLinks en PvdA daarom een politiek café hierover, om na enkele inleidingen over die slavernij van mensen met wortels in Suriname en de Caraïbische eilanden met elkaar in gesprek te gaan.

Naast vragen als hoe wij aankijken tegen wat we over het slavernijverleden van Nederland weten en over de doorwerking daarvan tot in onze tijd zullen we ook kijken naar hoe wij bij kunnen dragen aan reparatie, herstel en verwerking van het slavernijverleden.

De oprichting van het slavernijmonument in onze gemeente was een goed begin, dat vraagt om vervolgstappen. Iedereen die zich hiermee wil bezighouden is van harte welkom bij dit politiek café op 2 juli van 14-16 uur in Buurtcentrum Het Contact, Sandestein 42 in Nieuw Vennep.

Voor verdere inlichtingen en aanmelden kan je contact opnemen met Leo Mesman via telefoonnummer 0651620939.