Els Berk

Els Berk

Raadslid

Ik ben geboren in 1962 , getrouwd en heb 2 jong volwassen kinderen waarvan er 1 uit huis is. Ik ben als tiener in Beinsdorp opgegroeid, waar ik nu ook weer woon in mijn ouderlijk huis. Van oorsprong ben ik verpleegkundige, maar heb na een aantal jaren een andere richting gekozen. Ik heb HEAO (Management, Economie en Recht) gestudeerd en veel ervaring opgedaan in het (internationale) zakenleven. Ik ben 9 jaar lid geweest van de Ondernemingsraad, waarvan 7 jaar als secretaris en plaatsvervangend voorzitter. Hier heb ik geleerd compromissen te sluiten zonder geweld te doen aan mijn eigen principes, maar ook het op lange termijn denken en vanuit verschillende belangen of invalshoeken beleid ontwikkelen.

Het socialistische gedachtengoed heb ik van huis uit meegekregen. Verenigingswerk en vrijwilligerswerk waren voor mijn ouders heel belangrijk en dat hebben ze mij van jongs af aan geleerd. De zorg voor het milieu is later gekomen rond de tijd van de grote demonstraties tegen kernwapens en kerncentrales.

Ik stem al GroenLinks zolang als de partij bestaat. Iedereen roept dat het milieu belangrijk is, maar er echt iets aan doen, is nog wat anders. Daarom voel ik mij thuis bij GroenLinks. Deze partij kiest ervoor die mooie idealen ook echt uit te voeren. Niet alleen op het gebied van milieu, maar ook op het sociale vlak vind ik dat GroenLinks de juiste keuzes maakt.

Ik ben bij GroenLinks Haarlemmermeer begonnen als coördinator van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen 2006. Dit beviel van beide kanten zo goed, dat ik als kandidaat op de lijst gezet ben en in maart 2006 gekozen ben als raadslid. Ik ben de politiek ingegaan, omdat ik echt een bijdrage wil leveren aan mijn omgeving en zo vorm geven aan mijn eigen idealen.

Naast GroenLinks ben ik natuurlijk ook lid van andere organisaties, zoals Milieudefensie, Greenpeace en het Wereldnatuurfonds. In 2013 ben ik gestart met het oprichten van het RepairCafé Haarlemmermeer in samenwerking met het NMCX en het MeerMinderFonds (kerkgemeenschap De Ark). Sinds 2014 ben ik als vertegenwoordiger van GroenLinks voorzitter van de stichting RepairCafé Haarlemmermeer.

In deze raadsperiode wil ik met GroenLinks aandacht besteden aan verbetering van: De sociale omgeving, de openbare voorzieningen (inclusief het groen), het openbaar vervoer/gebruik van de fiets en huisvesting voor jongeren, starters en senioren in de Haarlemmermeer. Daarnaast houd ik mij bezig met het "opleiden" en coachen van de nieuwe fractieleden.