Huub van Vliet

Huub van Vliet

Bestuurslid

Ik ben Hubertha (roepnaam Huub) van Vliet. Sinds oktober 2012 ben ik samen met mijn echtgenoot woonachtig in Hoofddorp. Wij hebben op diverse plaatsen in Noord-Holland gewoond. Voordat wij in Hoofddorp kwamen wonen, hebben we 17 jaar in Heemstede gewoond. De laatste 4½ jaar van die periode was ik raadslid voor GroenLinks in die gemeente. Als raadslid hield ik mij vooral bezig met sociale samenlevingsvraagstukken. Vanuit mijn opvoeding en door mijn huwelijk met een katholiek pastor is sociale betrokkenheid een vanzelfsprekendheid in mijn leven. Ik vind het erg belangrijk dat erg zorg wordt gedragen voor mensen die op welke wijze dan ook minder bedeeld zijn. Daarnaast moeten we er met elkaar voor zorgen dat de bronnen van de aarde niet uitgeput raken. Mijn visie past typisch op de GroenLinksidealen! (in een ver verleden was ik een PPR-fan).

Van huis uit ben ik verpleegkundige: ik heb ervaring in ziekenhuis, verpleeghuis en de thuiszorg. Ik heb verschillende studies gevolgd en afgerond (gezondheidswetenschappen en filosofie). Tot enkele jaren geleden heb ik veel mantelzorg geboden aan mijn dementerende moeder, mijn gehandicapte zusje en onze (adoptie)dochter.

Ik ben begin 2013 met pensioen gegaan. Sinds maart jl. ben ik als vrijwilliger werkzaam bij Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer als maatschappelijk begeleider  voor vluchtelingen die een woning in de gemeente toegewezen krijgen. Verder ben ik zorgoma, vooral voor mijn twee Hoofddorpse kleinkinderen.

Ik wandel, fiets en lees graag en ik heb celloles. Klassieke muziek is mijn passie.