Ineke Ebbers

Ineke Ebbers

Secretaris bestuur

Geboren in Amsterdam, altijd nieuwsgierig naar de wereld om mij heen en vooral naar het ‘waarom’. Met familie die over de hele wereld woont en werkt en daar met verve over vertelt, werd de interesse in wat er achter de heg gebeurt, snel gewekt. Dat heeft zich verzilverd in het leiding geven aan talloze gespreksgroepen met een breed scala aan onderwerpen, in het organiseren van (de eerste) Vredesweken in Amsterdam, met vertalen van encyclieken in gewone mensentaal en daar iets mee doen, het werken met de eerste groepen Arabisch sprekende arbeiders in Amsterdam, lezen, reizen en fotograferen. En in het gedurende 17 jaar met het gezin wonen in het Midden-Oosten om te werken en vooral ook om die omgeving te leren kennen.

Ik ben getrouwd, kreeg drie kinderen en 4 kleinkinderen; werkte ik in de accountancy, op handelskantoren en bij een grote financiële instelling. Schreef, produceerde en regisseerde theaterstukken, leerde niet-Nederlandstaligen Nederlands, gaf duiklessen, schreef voor diverse bladen, richtte met anderen een vrouwencafé in het buitenland op, had vele bestuursfunkties en een eigen buro dat over de hele wereld optredens verzorgde voor Nederlandse artiesten.

Begin jaren 70 ben ik gevraagd als bestuurslid van Dorpsraad Badhoevedorp, werd voorzitter en daarna verkozen tot raadslid voor GroenLinks Haarlemmermeer van 2002 – 2010, met Schiphol en omlegging A9 als belangrijke focuspunten. Mijn hoofddoelen: het bereiken van de zaken waar GroenLinks en ik voor staan: oog voor het individu, altijd in samenhang met de ander, zorg voor iedereen, speciaal voor hen die het minder hebben getroffen, en voor onze leefomgeving. Doelgericht en met humor; vanaf 2010 als bestuurslid en lid van de Landelijke Partijraad.