Nieuws gefilterd op Fractie

Voor toekomstig landgoed Wickevoort in de Cruquius wordt een omgevingsvergunning aangevraagd. Niet voor het bouwplan of iets dergelijks. Nee, voor het kappen van 28 bomen! Zie hier de vragen die we stellen aan het college => https://bit.ly/2CGNlha

op 14 oktober 2018

GroenLinks is niet tevreden met de antwoorden van het college over de mogelijke verhuizing van Museum Crash 40-45 uit het Fort bij Aalsmeer.

Museum Crash

GroenLinks Haarlemmermeer is niet tevreden met de antwoorden van het college over de mogelijke verhuizing van Museum Crash 40-45 uit het Fort bij Aalsmeer en stelt aanvullende vragen.
De gemeente wil het fort leeg maken om er een nieuwe huurder voor te zoeken die het fort in zijn geheel gaat beheren. Het museum moet verhuizen maar waarheen? Het museum wil helemaal niet verhuizen.

Lees verder

Podcast: Schiphol schendt afspraken over nachtvluchten

GroenLinks Haarlemmermeer stelt vragen over nachtvluchten Schiphol

Met Schiphol zijn afspraken gemaakt over het aantal vluchten gedurende de nacht. Dit ter bescherming van de nachtrust en gezondheid van omwonenden van Schiphol. Vanaf 2015 is er een plafond vastgesteld van maximaal 29.000 nachtvluchten per jaar. Schiphol heeft zich hier niet aan gehouden.

Lees verder

GroenLinks vindt Duinpolderweg overbodig

De Provincie Noord-Holland heeft gekozen heeft voor de zogenoemde ‘Middenvariant’ van de Duinpolderweg. De gemeente Haarlemmermeer had ingezet op de Zuidvariant. GroenLinks Haarlemmermeer is nooit een voorstander geweest van een Duinpolderweg.

Lees verder

Herman Tuning verruilt Hoofddorp voor Giethoorn

Deze maand verhuist Herman Tuning naar Giethoorn. Hij is jarenlang actief geweest voor GroenLinks Haarlemmermeer en was sinds 2014 wethouder in Weesp. Hoewel geboren en getogen in Hoofddorp, het idee om een nieuw bestaan buiten de randstad op te bouwen, zat al langere tijd in zijn hoofd. Samen met zijn vrouw Linda ruilt hij nu Haarlemmermeer in voor een bed en breakfast in Giethoorn.

 

Lees verder

Wonen en vliegen

Het laatste woord over Schiphol is voorlopig nog niet gesproken. En afgelopen donderdag hebben we er dan eindelijk over kunnen praten in de gemeenteraad van Haarlemmermeer. Over ‘de stand van zaken van het luchthavendossier’. Het gaat namelijk niet goed met het wonen. En dat komt door het vliegen.

Lees verder

Pagina's