Nieuws

GroenLinks Haarlemmermeer wil met inwoners in gesprek over verkiezingsprogramma

Meeting

GroenLinks Haarlemmermeer wil met onze inwoners in gesprek over het verkiezingsprogramma. Alle inwoners van de gemeentes Haarlemmermeer en Haarlemmerliede/Spaarnwoude met politieke wensen voor de komende jaren worden uitgenodigd om die op 6 juni kenbaar te maken. GroenLinks is momenteel bezig met het opstellen van haar programma voor de verkiezingen van 21 november, en wil daarbij een luisterend oor bieden aan alle inwoners van de gemeente en zoveel mogelijk mensen laten meepraten.

Lees verder

Herman Tuning verruilt Hoofddorp voor Giethoorn

Deze maand verhuist Herman Tuning naar Giethoorn. Hij is jarenlang actief geweest voor GroenLinks Haarlemmermeer en was sinds 2014 wethouder in Weesp. Hoewel geboren en getogen in Hoofddorp, het idee om een nieuw bestaan buiten de randstad op te bouwen, zat al langere tijd in zijn hoofd. Samen met zijn vrouw Linda ruilt hij nu Haarlemmermeer in voor een bed en breakfast in Giethoorn.

 

Lees verder

Wonen en vliegen

Het laatste woord over Schiphol is voorlopig nog niet gesproken. En afgelopen donderdag hebben we er dan eindelijk over kunnen praten in de gemeenteraad van Haarlemmermeer. Over ‘de stand van zaken van het luchthavendossier’. Het gaat namelijk niet goed met het wonen. En dat komt door het vliegen.

Lees verder

Over overbelaste mantelzorgers

Sint Maarten als mantelzorger

Afgelopen donderdag sprak de gemeenteraad op verzoek van GroenLinks over mantelzorg. Dit omdat gebleken is dat er in onze gemeente maar liefst 1100 mantelzorgers zijn die aangeven overbelast te zijn!

Lees verder

Schiphol –To grow or not to grow? - deel 2

Feuilleton deel 2: Schiphol en het Kettingbeding

In deel 2 van het feuilleton komt het inmiddels veel besproken kettingbeding aan bod. GroenLinks is kritisch en heeft onlangs hier vragen over gesteld. De algemene tendens is dat de meeste politieke partijen voorstander zijn van dit kettingbeding.

In dit feuilleton laten we Schiphol de revue passeren en halen we telkens een ander onderwerp aan dat verband houdt met onze nationale luchthaven, zoals geluidsoverlast en gezondheid, veiligheid, economie, de macht van Schiphol en de lokale en landelijke politiek.

Lees verder

Pagina's