Nieuws

Redenen om op GroenLinks te stemmen

Redenen om op GroenLinks te stemmen

Statement van onze lijsttrekker Maaike Ballieux.

‘Ik ben trots op onze kandidaten. Lees van ieder van onze toptien het voorstelbericht. Dit zijn onze lokale mensen, stuk voor stuk geworteld in Haarlemmerliede en Spaarnwoude of Haarlemmermeer. Optimistische doeners die actief werken aan een wereld waarin eerlijk delen, een gezonde en groene leefomgeving en omzien naar elkaar centraal staan. De inwoners van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer verdienen het dat ons gedachtegoed in de gemeenteraad luider klinkt. Waarom, dat leg ik u graag uit.

Lees verder

Podcast: Ons verkiezingsprogramma in 6 minuten

Lijsttrekker Maaike Ballieux was te gast bij MeerRadio om te vertellen over de keuzes die gemaakt moeten worden de komende vier jaar. Een keuze voor een toekomst als open, groene en vitale en sociale gemeente, een gemeente met kansen voor iedereen om mee te doen.

Lees verder

Pleidooi voor een Wethouder van Geluk

Pleidooi voor een Wethouder van Geluk

De samenleving in Haarlemmermeer krijgt in de komende tien jaar te maken met zeer grote veranderingen. Twintigduizend nieuwe woningen, het al dan niet groeien van Schiphol, vraagstukken rond vervoer, de energietransitie, het klimaatbestendig maken van onze omgeving, de vergrijzing van onze samenleving en de wijze waarop Park21 ontwikkeld zal worden, zijn een aantal voorbeelden. Wat GroenLinks Haarlemmermeer betreft kunnen die veranderingen niet plaatsvinden zonder dat we met onze inwoners het gesprek voeren over geluk.

Lees verder

Pagina's