Campagne voeren zonder verkiezingen

Campagne voeren zonder verkiezingen?

Moeten we, zonder verkiezingen in het vooruitzicht, nu campagne gaan voeren? Moeten we, na maar liefst drie verkiezingen binnen een jaar, alweer op stap? Dat zijn terechte vragen na de campagnes die we vorig najaar voerden voor de gemeenteraadverkiezingen in november 2018 en de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Europees parlement dit voorjaar.

De campagne van vorig najaar was de eerste in de Haarlemmermeer die wij voerden volgens de door GroenLinks-landelijk opgestelde lijn die, samengevat, bestond uit:

  • Meet-ups met Jesse Klaver,
  • Digitale campagne via de sociale media en
  • Huis-aan-huisbezoeken.

De digitale campagne en de huis-aan-huisbezoeken (hah-bezoeken) zijn door ons -GroenLinks Haarlemmermeer – gevoerd. Marc van Gurp heeft, met succes en creativiteit de digitale campagne opgezet en uitgevoerd. Voor de hah-bezoeken waren meer vrijwilligers nodig. En die waren er gelukkig ook. Bijna vijftig actievelingen liepen ten minste een keer mee langs de huizen in geselecteerde wijken in Hoofddorp.
Mij is heel goed is bijgebleven het grote saamhorigheidsgevoel dat je krijgt als met een man of vrouw of tien door de straten loopt. Een groene golf die enthousiast en met een positieve instelling aanbelt en geduldig en met oprechte nieuwsgierigheid aanhoort wat er leeft onder de mensen. Ik geloof dat de meeste vrijwilligers er net zo over denken.
Maar wat gaan we de komende tijd hiermee doen?

De bedoeling is dat we – iets minder vaak dan de afgelopen tijd – weer hah-bezoeken gaan afleggen. Bijvoorbeeld een keer per maand, buiten de schoolvakanties. Zo blijven we niet alleen in contact de inwoners van Hoofddorp (of misschien wel eens een andere kern) maar we creëren op den duur ook een effect van, ‘oh, daar heb je GroenLinks weer, ze nemen toch maar de moeite ook buiten de verkiezingen om interesse te tonen’.

Daarom wil ik iedereen vragen die het leuk lijkt of er gewoon zin in heeft, zich als vrijwilliger voor de komende huis-aan-huisbezoeken aan te melden! Je mag zo vaak -of zo weinig – keren meelopen als je wilt of kunt.
Onze eerste huis-aan-huiszaterdagen zijn 7 september, 5 oktober, 2 november en 7 december.

Aarzel niet. Bel, app of mail me!
André van der Veen
campagneleider
E ah.vanderveen@ziggo.nl
M 0651111776

 

Campagne voeren zonder verkiezingen