GroenLinks kreeg ruime bijval tijdens de Algemene Beschouwingen van de gemeenteraad afgelopen donderdag voor het voorstel om concreet actie te nemen in de kansen die er liggen voor duurzaam ondernemen, de werkgelegenheid en onderwijs in Haarlemmermeer. Tijdens het debat wees raadslid Nicole Mulder van GroenLinks Haarlemmermeer op de kansen die het Midden – en Kleinbedrijf ziet om met duurzaam ondernemen de economische crisis te overleven en de urgente behoefte die er in dit duurzaam ondernemende bedrijfsleven bestaat aan goed geschoold personeel.

Door de motie van GroenLinks aan te nemen heeft de gemeenteraad het college de opdracht gegeven om zich actief te richten op de duurzame ondernemers uit het Midden-en Kleinbedrijf en het onderwijsaanbod af te stemmen op de concrete behoefte aan personeel die bij dit bedrijfsleven bestaat.

“GroenLinks geeft sinds een aantal jaren het Groene lintje aan een duurzaam bedrijf binnen de HMR. Vanuit de ondernemers zelf horen we dat hier legio kansen liggen om duurzaamheid en daarmee de lokale economie een flinke zwengel te geven”, aldus raadslid Nicole Mulder. “Die duurzame economie staat voor de deur, maar het College neemt in tegenstelling tot wat zij stellen, te weinig initiatief of richt zicht vooral op de grote bedrijven. De grote ondernemers – ook in Haarlemmermeer - lopen inderdaad voorop. Maar waar is de focus vanuit de gemeente op het Midden- en Kleinbedrijf? Juist onze kleinere ondernemers moeten de kans krijgen om door innovatie en het duurzaam maken van hun producten en diensten de economische crisis te overleven.  Die aanwezigheid van grote, vaak internationale, bedrijven die duurzaam werken of hieraan bouwen  biedt grote kansen voor het Midden- en Klein bedrijf om hierbij aan te haken. Aan de andere kant zien we dat juist dit Midden en Klein Bedrijf moeite heeft om aan gekwalificeerd personeel te komen om te voldoen aan de eisen op het gebied van duurzaamheid. Daarvoor is specifieke onderwijs noodzakelijk.” Mulder vervolgt: “ Al jaren wordt door diverse partijen geroepen dat het eigen MKB veel beter gefaciliteerd kan worden. Ook onze gemeentestrateeg Roel in ’t Veld geeft aan dat er meer werkgelegenheid kan worden gecreëerd wanneer we het onderwijs beter afstemmen op de wensen van het MKB. Dit biedt kansen voor ons lokale MKB om een sterkere rol te spelen in de duurzame economie binnen Haarlemmermee. Kortom zoek het MKB hierin op, zorg voor toegesneden onderwijs en geef met deze impuls voor de werkgelegenheid Haarlemmermeer Duurzame Kracht”..