GroenLinks Haarlemmermeer vindt het onbegrijpelijk dat het College van B&W heeft besloten om de bewaakte fietsenstalling aan de Tuinweg per 1 januari 2011 te sluiten.

Als belangrijkste redenen voert het College van B&W aan dat er te weinig mensen gebruik maken van de fietsenstalling en dat de gemeente moet bezuinigen en daarom de subsidie voor de fietsenstalling stopzet. Ook wilt B&W meer ruimte geven aan het autoverkeer.

 

“Het is wel jammer dat B&W aan de ene kant de stalling sluit, maar dat zij aan de andere kant geen alternatieven op de korte termijn aanbiedt” aldus Berk. “Dat is jammer, want er is écht wel behoefte aan (bewaakte) fietsenstallingen. Bezitters van duurdere fietsen en elektrische fietsen maken nu al veelvuldig gebruik ervan. En in t weekend heb je nauwelijks plek in de stalling. Die mensen bedenken zich straks wel twee keer voordat ze met de fiets naar het centrum te komen”

 

Het Natuur en Milieu Centrum Haarlemmermeer heeft een brandbrief gestuurd naar B&W. Hierin geeft zij aan dat de parkeerdruk in Hoofddorp centrum verlaagd kan worden als er goede en veilige parkeergelegenheid komt fietsers. Zo wordt de geregelde voorkomende verkeersoverlast en parkeerdruk worden verlaagd en of zelfs voorkomen. Ook draagt het gebruik van fietsen bij aan de doelstelling van de gemeente om te komen tot vermindering van CO2 uitstoot.

 

Berk: “het College komt volgend jaar met haar deltaplan bereikbaarheid, maar ondertussen wordt de fietsbereikbaarheid tegengewerkt. Je breekt op sommige plekke al je nek over kris-kras fout geparkeerde fietsen. Dat zal volgend jaar helaas alleen maar erger worden. ”

Lees meer over het vervolg en het initiatiefvoorstel van GroenLinks.

Bijgevoegd twee brieven over de sluiting van het Klimaatplatform en het Natuur en Milieucentrum Haarlemmermeer.