Om hier vorm aan te geven zijn beide besturen in mei samengekomen. Bij deze samenkomst is er een werkgroep ontstaan, die tot de Europese verkiezingen de samenwerking tussen GroenLinks en PvdA verder vorm zal gaan geven. Hieruit zijn dan ook de volgende ideeën ontstaan.

Om niet-politieke informatie vanuit het bestuur te delen, heeft de samenwerking de website www.samenoplinks.nl opgezet. Deze website zal bijvoorbeeld informatie over de samenwerking, ALV’S, bestuursactiviteiten en andere gezamenlijke activiteiten bevatten. Ook zal de PvdA na de zomer een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief van GroenLinks en op deze manier hier dus een gezamenlijke nieuwsbrief van te maken. Deze nieuwsbrief zal echter wel nog apart aan de leden worden verstuurd.

Hiernaast zullen er ook meer gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd en gecombineerd, bijvoorbeeld politieke cafés, ALV’S.  Dit zou dus kunnen betekenen, dat een politiek café en een ALV’S op dezelfde avond vallen of dat er een gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst wordt georganiseerd.

De besturen van beiden partijen zijn erg enthousiast over deze samenwerken en hopen hier in de toekomst nog uitgebreider vorm aan te kunnen geven.