Mijn naam is Dennis Zuyderwijk en ik woon in Hoofddorp.

Wat mij in de politiek vooral bezighoudt is ongelijkheid en klimaatverandering. Als je in een rijker gezin geboren bent krijg je meer kansen dan iemand uit een arm(er) gezin. In de loop der jaren begon ik steeds meer in te zien dat ik veel voordelen heb omdat ik in een bepaald gezin ben geboren.

Ik ben dyslectisch, mijn ouders konden bijles voor mij betalen, zodat ik mezelf beter kon ontwikkelen. Bovendien ondersteunen mijn ouders mij met mijn huiswerk en opdrachten voor school. Als ik was geboren in een gezin dat geen geld had voor deze lessen of veel moest werken zodat ze me niet konden helpen, had ik mogelijk minder ver kunnen komen. Dit is de reden waarom ik in de politiek wil gaan. Ik wil de kansen van mensen op een goed leven vergroten. Dit wil ik doen door sociale zekerheid voor iedereen te creëren. Daarnaast zie ik dat het niet goed gaat met het milieu en het klimaat in de wereld. Daarom wil ik mij inzetten om de huidige energietechnieken te veranderen naar technieken die duurzaam en milieuvriendelijk zijn, wat ook mooie economische perspectieven biedt.

Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel, ben analytisch, empathisch ingesteld ben en creatief. Deze eigenschappen wil ik inzetten voor mijn idealen. Verder studeer ik werktuigbouwkunde aan de Hogeschool van Utrecht. Hier leer ik machines en gereedschappen ontwerpen en heb ik een focus op projecten die te maken hebben met energietransitie. Hierdoor begin ik me steeds meer te verdiepen in energietechnieken en de bijbehorende problematiek.

Ik ben actief geworden bij de gemeente Haarlemmermeer, omdat ik mij in de loop der jaren heb verdiept in de politiek van Nederland en Amerika en dit heeft mij enthousiast gemaakt voor het vak. Ik ga mij inzetten voor mensen in de samenleving die het moeilijker hebben en daarnaast ga ik mij hard maken voor de energietransitie en ervoor zorgen dat Haarlemmermeer een slimme en duurzame verandering doormaakt.