Ik ben Eline Gumbert, ik ben 53, gescheiden en moeder van twee jongvolwassen kinderen. Ik woonde in Hoofddorp, maar ben deze zomer verhuisd naar Nieuw-Vennep.

Ik ben schrijver en beeldend kunstenaar, als vrijwilliger actief bij oa. Vluchtelingenwerk en het Rode Kruis, en sinds 2018 betrokken bij het werk van de gemeenteraad. Eerst alleen als geïnteresseerde inwoner, sinds de vorige verkiezingen als fractie-assistent van GroenLinks. Na deze periode zou ik na de verkiezingen van maart graag weer actief willen zijn voor de fractie van GroenLinks.

In het begin van de afgelopen raadsperiode voelde ik me onzeker, maar intussen voel ik me er thuis. Sterker nog, ik zou willen dat er veel meer inwoners in de raadzaal kwamen. Wat daar gebeurt gaat ons allemaal aan, maar het lijkt soms wel een heel eigen wereldje, los van het dagelijks leven in de gemeente. Natuurlijk zijn de nota’s en stukken vaak ingewikkeld, vol met afkortingen, moeilijke woorden en vage taal. Wie zo’n formeel stuk voor het eerst ziet snapt er weinig van. Dat kan beter!

Het toegankelijker maken van de raadzaal, van het werk dat daar gebeurt en de besluiten die genomen worden, daar zou ik me voor in willen zetten. Participatie is niet alleen een verplicht vakje dat afgevinkt moet worden. De energietransitie. Bezuinigingen op voorzieningen in de buurt. Groen of asfalt, woningen of distributiecentra? Het zijn geen makkelijke vragen en er zijn geen makkelijke oplossingen. We kunnen niet alles krijgen wat we willen, maar we kunnen betere keuzes maken als we het samen doen. Samen met andere fracties, samen met de leden van onze afdeling, en samen met de inwoners van Haarlemmermeer.