Lutkemeerpolder

Behoud de Lutkemeerpolder

Net buiten onze gemeente – even ten noorden van de Ringvaart ter hoogte van Lijnden – ligt de Lutkemeerpolder. De initiatiefgroep ‘Behoud de Lutkemeer’ wil de bestemming van de polder wijzigen om er zo biologische gewassen te telen in plaats van de bouw van bedrijven.

Het Lutkemeer was ooit de bron van de veenrivier de Liede. Na de inpoldering werd het een vruchtbaar kleigebied, net als de Haarlemmermeerpolder. Twintig jaar geleden werden er plannen ontwikkeld om van de Lutkemeer een bedrijventerrein te maken. De Schiphol Area Development Company (SADC), waarvan de gemeente Amsterdam medeoprichter is,  heeft de vergunningen en bestemmingen om er een bedrijventerrein te bouwen.
‘Behoud Lutkemeer’ heeft eerder dit jaar Amsterdam gevraagd het bestemmingsplan te wijzigen zodat er biologisch geteeld kan worden. Vele organisaties ondersteunen dit initiatief waaronder ‘Dwars’ . Ook vele particulieren steunen de initiatiefgroep.

Het lijkt mij een goed idee dat ook wij ons inzetten om deze groene long tussen de stad Amsterdam en het noordwesten van onze gemeente te behouden. Zowel individueel als particulier maar ook als GroenLinks Haarlemmermeer zouden we deze actie kunnen helpen.

Op de site behoudlutkemeer.nl kun je je aanmelden en je treft er uitgebreide informatie aan over alle aspecten dit mooie gebied.

Lutkemeerpolder