Els Berk neemt afscheid van de Gemeenteraad

Na bijna 13 jaar raadslid te zijn geweest, nam Els Berk gisterenavond afscheid van de Gemeenteraad. Zij ontving van Burgemeester Hoes de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Sinds maart 2006 heeft Els zich met hart en ziel ingezet voor de inwoners van onze gemeente en voor onze groene omgeving. Haar motto was en is: niet alleen praten over het milieu, maar ook iets doen. In de gemeenteraad heeft zij een bijdrage willen leveren aan haar omgeving en vorm willen geven aan haar idealen. En dat is haar gelukt. Mede dankzij Els is er in de gemeenteraad aandacht geweest en gebleven voor de sociale omgeving, het groen, openbaar vervoer, en vele andere zaken.

Vanuit haar rol als raadslid heeft zij buiten de raad veel georganiseerd. Zij is namens GroenLinks Haarlemmermeer medeoprichter van het Repair Café Haarlemmermeer en organiseerde jaarlijks de Wereldmaaltijd tijdens de Internationale Wereldvoedseldag, waarbij haar passie voor koken goed van pas kwam. Ook de deelname van GroenLinks aan NLDoet en de Valentijnsactie van GroenLinks komt uit de hoed van Els

Els probeert altijd de verbinding met anderen te zoeken en te vinden, en ze was mede daardoor zeer gewaardeerd in de hele gemeenteraad. Nu ze afscheid van de raad heeft genomen heeft ze meer tijd voor andere belangrijke zaken, zoals haar kleinkind dat opkomst is. Maar Els zal Els niet zijn als zijn niet iets anders vindt, waarmee zij maatschappelijk betrokken is bij haar gemeente.

Luister naar wat Onno Hoes over Els te zeggen had: