JOOST VALK VERTELT OVER BOUWEN VOOR DE TOEKOMST

GroenLinks organiseert op 2 februari een thema-avond over duurzaamheid in de polder, en in de wereld. Gast is onder meer architect Joost Valk, die zijn visie geeft over hoe bouwen ook zo kan, dat volgende generaties er geen last van hebben.

Het verhaal van Valk zal worden aangevuld door Lieven Andringa, de medewerker van het Natuur- en Mileucentrum Haarlemmermeer die in Hoofddorp-Oost bezig is met een zeer interessant project om de woningbouw daar te verduurzamen en samenwerkt met het plaatselijke midden- en kleinbedrijf, om ook daar het begrip duurzaamheid meer ingang te doen vinden. Andringa zal onder meer ook aandacht besteden aan wat mensen zelf kunnen doen om hun leven duurzamer te krijgen. Ook zal een vertegenwoordiger van MeerWind langskomen om de laatste stand van zaken uit de doeken te doen wat betreft het te realiseren windmolenpark in het zuiden van Haarlemmermeer.

Met andere woorden: er is gelukkig ook in Haarlemmermeer steeds meer aandacht voor duurzaamheid, voor een samenleving die niet inteert op de reserves van de volgende generaties, maar zo probeert te leven dat de aarde het aan blijft kunnen. GroenLinks organiseert de thema-avond om aan een breed publiek te laten zien dat duurzaamheid niets lastigs of moeilijks is, maar juist iets inspirerends en iets dat volop kansen biedt. Het doel van de avond is mensen te laten zien dat er meer mogelijk is op het gebied van duurzaamheid dan ze dachten.

 

De avond wordt gehouden in De Nieuwe Silo, Graan voor Visch 14302. De eerste spreker zal om 20.00 beginnen, maar een half uur eerder staat de koffie al klaar. Duurzame koffie, dat spreekt voor zich.