Restaurant Kaagzicht in Buitenkaag verzorgt de maaltijden voor Tafeltje Dekje voor de ouderen op Kaageiland wat valt onder de gemeente Kaag en Braassem. De inwoners van Buitenkaag zelf kunnen hier echter geen gebruik van maken. Op de vraag van Els Berk tijdens de laatste raadsvergadering heeft wethouder Tom Horn toegezegd dit te onderzoeken en een oplossing te zoeken.

In Haarlemmermeer zijn veel ouderen die dagelijks genieten van een verse warme maaltijd, onder andere verzorgd door Tafeltje Dekje. Op dit moment is dit voor de ouderen in Buitenkaag niet mogelijk.  De afstand naar Buitenkaag is te groot om een goede warme maaltijd te kunnen garanderen, de auto met maaltijden is gewoon te lang onderweg.

De gemeente spreekt regelmatig de wens uit om onze inwoners te ondersteunen bij het zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Een voorziening als Tafeltje Dekje is hiervoor van groot belang. Voor GroenLinks is het niet uit te leggen aan de inwoners van Buitenkaag, dat deze voorziening niet voor hen beschikbaar is, terwijl de maaltijden notabene in Buitenkaag zelf worden bereid. Dit is typisch een situatie waar we toch met de overkant moeten kunnen samenwerken?

Op de vraag van Els Berk heeft wethouder Horn toegezegd om snel contact op te nemen met de gemeente Kaag en Braassem hierover. De wethouder is het eens met GroenLinks dat dit snel opgelost moet kunnen worden, zodat ook de inwoners van Buitenkaag gebruik kunnen maken van deze maaltijdservice.