"Rijks"-kinderen zijn meer waard dan "Gemeente"-kinderen?

Tijdens een recente gemeenteraadsvergadering in mei 2014 kwam het Kinderpardon ter sprake: Kinderen die in Nederland zijn geworteld c.q. bij de rijksoverheid bekend zijn, kregen een verblijfsvergunning. De heer Teeven in casu de Nederlandse overheid vindt blijkbaar dat gemeenten geen onderdeel uitmaken van het Koninkrijk der Nederlanden want wie de pech had als kind bij gemeenten onder toezicht te staan, daar al jaren wél ingeschreven en bekend te zijn, meeleeft en naar school gaat, telt niet mee. Die mag naar een land dat hij/zij niet kent, de taal niet van spreekt noch leest. Maakt niet uit, als je Nederland maar uit bent.

Heel veel burgemeesters hebben de petitie ondertekend om die “gemeentekinderen” óók mee te nemen in het pardon. Het gaan niet om duizenden maar om rond de 600 kinderen, dat is 0,004% toegevoegd aan onze bevolking.*

Hoe schrijnend kan het zijn in dit land? Zeker gezien het feit dat landen in de regio waar de families uit zijn gevlucht, wél duizenden tot miljoenen vluchtelingen hebben opgenomen. Die landen zijn echt niet rijker of groter dan Nederland. Wel grootser.

De burgemeester van Haarlemmermeer wees het verzoek, zich ook bij de petitie van de collega-burgemeesters aan te sluiten, af. Zijn motief? In Haarlemmermeer speelt het niet!

Wat een dooddoener van een gemeente met een groot, nieuw asielzoekerscentrum. Gevuld en, ondanks internationale wetten en voorschriften, óók met kinderen! Op Haarlemmermeer’s grondgebied.

Om je diep te schamen!

Van het bestuur GroenLinks Haarlemmermeer en Haarlemmerliede/Spaarnwoude

* In Nederland worden elk jaar 160.000 tot 210.000 kinderen geboren