Green Deal: dé oplossing voor de milieucrisis én economische crisis!

In één klap iets doen aan de milieucrisis èn de economische crisis. Dat kan! In heel Europa kunnen mensen de petitie ondertekenen over de ‘Green Deal’ oftewel in goed Nederlands: Maak Werk van Zon en Wind.

De petitie roept alle landen in Europa op om samen 500 miljard euro te investeren in zon- en windenergie en daarmee zo’n 5 miljoen nieuwe banen te scheppen. Eén nieuwe windmolen levert gemiddeld al 7 banen op. In plaats van moeilijkheden liggen er juist enorme mogelijkheden. GroenLinks roept iedereen op:’Maak er werk van!

Het gaat niet alleen om investeringen in zon- en wind energie, maar ook in andere groene technieken, zoals elektrische auto’s, isolerende bouwmaterialen en zuinige hogesnelheidstreinen.

GroenLinks Haarlemmermeer roept mensen op de petitie te ondertekenen. Dat kan via de site van GroenLinks, maar leden van GroenLinks Haarlemmermeer zullen op vrijdag 29 mei ook petitiekaarten uitdelen in het winkelcentrum in Hoofddorp. Om een postzegel te besparen kunt u die ter plekke tekenen en dan zorgt de afdeling Haarlemmermeer ervoor dat de handtekeningen bij het Europees Parlement terecht komen. Met 1 miljoen handtekeningen moet het parlement de petitie in behandeling nemen.

De Green Deal is een initiatief van de Groene partijen in Europa De Groenen hebben eind 2008 al succes behaald. Het Europarlement heeft toen afgesproken om flink te investeren in duurzame energie Bij de Europese verkiezingen op 4 juni speelt milieu een belangrijke rol, want het milieu stopt uiteraard niet bij onze grenzen. Meer informatie over de Green Deal is te vinden op www.groenlinks.nl/energie.

De Groene partijen in Europa hopen op massale steun voor deze petitie.

GroenLinks Haarlemmermeer organiseert een actie op vrijdag 29 mei (zie agenda in rechter kader).