Een vervolg van keerpunt ‘72 van het roemruchte kabinet Den Uyl van PvdA, PPR en D’66. Zou zoiets nu weer mogelijk zijn, na zoveel jaar neoliberaal beleid? Of is het te mooi om waar te zijn?

Afgelopen week las ik “Wat we toen al wisten. De vergeten groene geschiedenis van 1972” van Geert Buelens. Een uitermate fascinerend boek, over het tot stand komen van “Grenzen aan de groei” van de Club van Rome en de reacties daarop in Nederland, België en de rest van de wereld.

Over hoe het begin wat toen gemaakt werd om uitputting van de aarde en klimaatverandering tegen te gaan gefnuikt werd. Het boek zou je wanhopig kunnen maken, maar je ook kunnen motiveren om nu verder te gaan, gewapend met meer kennis, inzicht en uithoudingsvermogen. De werkelijkheid van 2023 met de heetste zomer ooit, met overal ter wereld records aan bosbranden, overstromingen en stormen vraagt daarvoor ons aller inzet.

Daarom een oproep aan al onze leden en sympathisanten: doe mee aan de komende verkiezingscampagne om de urgentie duidelijk te maken dat er een nieuw daadkrachtig beleid moet komen met hoop voor de toekomst. Een nieuw keerpunt. Kijk of je de komende maanden wat tijd vrij kan maken voor een spetterende verkiezingscampagne. Elk uur dat je er aan kan besteden is de moeite waard, omdat vele handen, licht werk maken.

Heb je zin om mee te denken over de campagne in onze gemeente, in jouw eigen omgeving, laat het ons dan weten. Campagneleider Remco Bruijnes van onze gezamenlijke campagnecommissie kan goed versterking gebruiken. Iedereen is ook van harte welkom op onze startdag op zaterdag 9 september, waar het verkiezingsprogramma centraal zal staan en we een begin maken met de verkiezingscampagne.