GroenLinks is ongerust en heeft zorgen over de vervoerstromen en de mogelijke verkeersinfarcten in Haarlemmermeer rond de komende Formule 1 races in Zandvoort. Piet Schouten heeft vragen gesteld.

Op 1, 2 en 3 mei staan de Formule 1 races in Zandvoort op de agenda. Dit heeft tot gevolg dat er duizenden liefhebbers uit binnen- en buitenland richting Zandvoort zullen reizen om dit mee te kunnen maken.

Naast bezoekers zullen ook allerlei logistieke processen rond dit evenement bijdragen aan het overvol raken van het wegen- en OV netwerk.

Via Twitter lezen we op 22 januari dat er bestuurlijk overleg is en dat er hard wordt gewerkt aan het circuit. We lezen in het mobiliteitsplan DGP2020 van Zandvoort onder meer dat er Park & Ride locaties zullen worden ingericht in Houtrak te Halfweg en in het P-weiland en P-bos in Hoofddorp.

GroenLinks is ongerust en heeft zorgen over de vervoerstromen en de mogelijke verkeersinfarcten in Haarlemmermeer rond dit evenement. Verder vindt GroenLinks de informatiestroom vanuit het college richting de Raad onvoldoende. De fractie van GroenLinks heeft de volgende vragen:

  1. Wat zijn de onderwerpen die besproken worden in het eerder genoemde bestuurlijk overleg? Welke onderwerpen zijn voor Haarlemermmeer van belang?
  2. Welke precieze terreinen in Hoofddorp worden ingericht als P&R locaties?
  3. Hoe wordt ervoor gezorgd dat bezoekers de juiste weg vinden en de juiste modaliteit gebruiken?
  4. Is er een mobiliteitsplan of wordt deze geschreven? Zo nee, waarom niet?
  5. Is er een calamiteitenplan of wordt deze geschreven? Zo nee, waarom niet?
  6. Hoeveel budget is/wordt er vrijgemaakt, wat wordt hiervoor gedaan en waar wordt dit budget ten laste van gebracht?
  7. Wanneer is het college voornemens om de inwoners te informeren?

 

Piet Schouten was te gast bij MeerRadio om te praten over de mogelijke problemen rondom de komende Formule-1 races.

Beluister hier de uitzending.

Podcast-formule-1.jpg