Donuts en een cadeau voor burgemeester Onno Hoes tijdens een van de belangrijkste vergaderingen van het jaar: de Voorjaarsrapportage

Onze fractievoorzitter Maaike Ballieux had onlangs een lezing bijgewoond van Kate Raworth, de bedenker en schrijver van het gelijknamige boek De Donuteconomie. Over het aloude mantra van oneindige groei, en dat het niet meer van deze tijd is. Een belangrijk uitgangspunt voor ons verkiezingsprogramma én de rood-groene draad in de bijdrage in het raadhuis.

Maaike Ballieux: "Kate Raworth biedt met haar werk over de donuteconomie een nieuw economisch denkkader met twee belangrijke uitgangspunten:

- De eerste, de buitenkant van de donut, is dat we de ecologische grenzen van onze aarde in beeld hebben en respecteren;
- De tweede, de binnenkant van de donut, is dat we ervoor zorgen dat ieder mens een waardig leven kan leiden.

Veel van onze inwoners, bedrijven en organisaties werken, bewust of onbewust, al vanuit deze kaders. Dat stemt hoopvol."

Maaike sloot haar bijdrage af met de lancering van het GroenLinks Haarlemmermeer verkiezingsprogramma. En de overhandiging van een gesigneerd exemplaar van het boek van Kate Raworth aan burgemeester Onno Hoes. We zullen hem snel vragen wat hij er van vond.
We hebben ook nog een gesigneerd boek voor kersverse Schiphol-baas Dick Benschop. Die krijgt hij komende week.